Svake godine domaćice se trude da što lepše ofarbaju jaja i da osmisle neku novu tehniku. Možete da izaberete prirodne boje, sodu bikarbonu, šlag... Jaja frabana u lukovini su tradicija, a ako želite da ona imaju i zanimljivu šaru u lukovinu dodajte i vosak.
Sastojci:
- bela jaja
- ljuske luka
- sirće
- voda
- sveća
Recept za uskršnja jaja farbana u lukovini sa voskom:
Pripremite boju
Stavite lukovinu u šerpu, pa prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok ne krene da ključa, a onda ostavite na šporetu još nekih 10 minuta. Ako je potrebno možete da ostavite duže na šporetu, sve dok ne dobijete željenu boju.
Dodajte sveću
Lukovinu procedite tako da dobijete čistu tečnost, pa dodajte sveću koju ste sastrugali. Sve to lepo promešajte i sipajte i sirće (2 kašike). Opet lepo promešajte.
Obojite jaja
Ubacite u šerpu kuvana jaja, pa ostavite da odstoje. Izvadite ih na ubrus i ostavite da se osuše.
Pročitajte i ovo: Svetlucava uskršnja jaja farbana u vinu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem