1. Ispržiti file bakalara na vrelom tiganju.
2. U istom tiganju grilovati praziluk, papriku i na kraju dodati tikvicu da ostane hrskava. Dodati kurkumu, granule belog luka, so, biber i zaliti sa malo vode ako treba.
3. Kada je jelo gotovo prebaciti ga u keramičku posudu, prvo povrće pa preko toga prženi file bakalara. Peći u rerni 15 minuta na 150 stepeni.
Ovaj recept je objavljen u knjizi "Hrono kuvar" dr Ane Gifing, izdavačka kuća Finesa.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus