Od osnovnog lisnatog testa možete pripremiti razna peciva, slatka i slana. Iako je uvreženo mišljenje da je njegova priprema teška i komplikovana, postoji i lakši i brži način.Ukoliko se odlučite da domaće lisnato testo upotrebite za pripremu poslastica sa filom od džema ili kakao krema, smanjite količinu soli.

Za pripremu testa vam je potrebno:

200 g brašna

200 g putera

3 g morske soli

75 ml vode

Prvi korak je da pomešate brašno i so, a zatim u mešavinu dodate puter. Važno je da je puter hladan kako se ne bi otopio dok se meša sa brašnom.

Postepeno dodajte vodu i mesite. Ukoliko ocenite da vam je testo previše vlažno dodajte brašno, a ukoliko je suvo povećajte količinu vode. Način uvijanja testa pogledajte na videu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs