Predlog za doručak koji će vam se sigurno svideti.
Sastojci:
2 šolje brašna
1 šolja jogurta
1 prašak za pecivo
1 kasičiča soli
pola kašiče šećera
Fil:
200 g šunke
100 g sira
2 kašike paradajz sosa
Priprema:
Pomešajte sve sastojke, osim šunke i sira i umesite testo. Napravite 6 loptica i ostavite ih da odstoje oko 20 min. Za to vreme iseckajte šunku i izrendajte sir. Oklagijom izravnajte svaku lopticu, na jednu polovinu sipajte mešavinu šunke i sira, preklopite i krajeve utisnite viljuškom.
Ukoliko želite da ih ispržite na ulju: U većem tiganju, zagrejte dobro ulje i pržite pancerote dok ne porumene. Stavite ih na ubrus, kada ih izvadite iz tiganja, da se malo procede od ulja. Služite ih dok su tople.
Ukoliko želite da ih ispečete: ostavite loptice da odstoje 30 minuta pre nego što ih izravnate i filujete, zagrejte rernu na 200°C, premažite pancerote odozgo jednim umućenim jajetom i pecite ih oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem