Obogatite trpezu ukusnim pecivom koje se slaže uz sve.
Potrebno je:
- 40 g svežeg kvasca
- 500 g brašna
- 100 ml ulja
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlake vode, pa ostaviti 10-ak minuta. U brašno staviti ulje, šećer, vanilin šećer, malo soli i umućena jaja. Sve promešati i dodati kvasac. Dodavanjem toplog mleka umesiti glatko testo i ostaviti da narasta oko 20 minuta na toplom. Premesiti testo, podeliti na jednake delove, malo veće od oraha i svaki oblikovati u valjak i praviti male pletenice i podviti kako bi se dobili okrugli oblici. Staviti ih na pouljen i pobrašnjen pleh i ostaviti da narastaju još 10 minuta. Premazati ih umućenim jajetom i peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus