Obogatite trpezu ukusnim pecivom koje se slaže uz sve.
Potrebno je:
- 40 g svežeg kvasca
- 500 g brašna
- 100 ml ulja
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlake vode, pa ostaviti 10-ak minuta. U brašno staviti ulje, šećer, vanilin šećer, malo soli i umućena jaja. Sve promešati i dodati kvasac. Dodavanjem toplog mleka umesiti glatko testo i ostaviti da narasta oko 20 minuta na toplom. Premesiti testo, podeliti na jednake delove, malo veće od oraha i svaki oblikovati u valjak i praviti male pletenice i podviti kako bi se dobili okrugli oblici. Staviti ih na pouljen i pobrašnjen pleh i ostaviti da narastaju još 10 minuta. Premazati ih umućenim jajetom i peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom