1. Pomešajte kvasac, šećer i toplu vodu, a zatim mešajte viljuškom dok se ne sjedini- poklopite plastičnom folijom i ostavite na toplom mestu 5 minuta, ili dok se na površini ne formiraju mehurići.
2. Prosejati brašno i dodajte smesu sa kvascem, kao i dve kašike ulja i so. Mešati dok se ne formira testo.
3. Dobijeno testo stavite na sto i mesite dok ne postane glatko i elastično, a zatim ga stavite u blago pouljenu činiju i poklopite plastičnom folijom. Ostavite da odstoji na toplom mestu 15 – 20 minuta, ili dok se ne udvostruči. Rernu na 220 stepeni, a pleh podmazati preostalim uljem.
4. Testo premesiti, a zatim ga iseći na 4 komada. Svaki komad mesiti u loptu, a svako loptu razvući na oko 24 cm u prečniku.
5. Na polovinu dobijenog kruga rasporediti šunku, šampinjone, origano i kačkavalj, a ostavljati 2 cm od ivice. Ivice premazati vodom, a ostatak testa presaviti preko punjenja. Pritisnite ivice kako bi se zajedno zapekle.
6. Postavite kalcone na pripremljen pleh, a testo premazati jajetom. Peći 10-15 min dok ne porumene.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus