Idealan recept za sve ljubitelje tikvica i mocarele. Lepinje koje se peku samo 20 minuta za brz i jednostavan doručak.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 100 ml mleko
- 50 ml ulja
- 100 g rikota sira
- 150 g kukuruznog brašna
- 200 g običnog brašna
- 10 g praška za pecivo
- 100 g mocarela
- soli po ukusu
- susam
Priprema:
U veću posudu stavite jaje, mleko, ulje i umutite, zatim dodajte tikvicu koju ste prethodno izrendali, rikotu, kukuruzno brašno, brašno, so i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte i pravite loptice. Svaku lopticu spljoštite, stavite po jedan komad mocarele i opet oblkujte lepinje. Pospite ih susamom i pecite na 200°C 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus