Idealni za doručak ili večeru, brzo se prave, a preukusni su. U kombinaciji sa domaćim kajmakom i pršutom osvojiće i najveće gurmane.
Sastojci:
- 200 ml jogurta
- 200 g brašna
- malo kukuruznog brašna
- 1 kašičica soli
- malo sode bikarbone
Priprema:
Sve sastaviti, umutiti kašikom, a kad prestane da se lepi, mesiti rukama. Na podlogu gde ćete mesitit pospite malo brašna, da se ne zalepi, pa još malo umesiti. Umešeno testo podeliti na 6 delova, pa u podmazan pleh. Zagrejati rernu i peći desetak minuta na 220 stepeni. Kad su rumeni i pečeni somunčići, polagano ih vaditi vlažnim rukama. Svaku malo namazati vodom i uviti u krpu. Ostaviti da se ohladi.
Dok su još topli, preseći po sredini i puniti vašim omiljenim sastojcima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus