Idealni za doručak ili večeru, brzo se prave, a preukusni su. U kombinaciji sa domaćim kajmakom i pršutom osvojiće i najveće gurmane.

Sastojci:

  • 200 ml jogurta
  • 200 g brašna
  • malo kukuruznog brašna
  • 1 kašičica soli
  • malo sode bikarbone

Priprema:

Sve sastaviti, umutiti kašikom, a kad prestane da se lepi, mesiti rukama. Na podlogu gde ćete mesitit pospite malo brašna, da se ne zalepi, pa još malo umesiti. Umešeno testo podeliti na 6 delova, pa u podmazan pleh. Zagrejati rernu i peći desetak minuta na 220 stepeni. Kad su rumeni i pečeni somunčići, polagano ih vaditi vlažnim rukama. Svaku malo namazati vodom i uviti u krpu. Ostaviti da se ohladi.

Dok su još topli, preseći po sredini i puniti vašim omiljenim sastojcima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs