Ivanjički krompir je jedan od najkvalitetnijih u Srbiji, pa zato ne čudi što su i specijaliteti od njega čuveni, a recepti za jednostavna jela se prenose sa kolena na koleno. U ove zimske dane, jedan od najomiljenijih recepata je seoski hleb sa krompirom.
A evo i recepta:
Sastojci:
- 1/2 kg belog krompira
- 40 grama kvasca
- 2,5 kafene kašičice soli
- 250-300 ml tople vode
- oko 1/2 kg brašna
Način pripreme:
Krompir skuvati, oljuštiti i propasirati. Dodati uskiseo kvasac u šolji mlake vode i zamesiti testo dodajući brašno i so.
Kada se testo ne lepi za varjaču, ostaviti ga da naraste. Zatim ga premesiti, staviti u podmazan pleh i ispeći. Odlika ovog hleba je da osim što je ukusan, i dugo ostaje svež.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus