Predlog za doručak ili večeru uz koji će vam samo šolja jogurta biti dovoljna!
Vreme pripreme 10minuta + vreme pečenja 50minuta
Potrebno je:
- 2 jaja
- 100ml ulja
- 120g žutog kukuruznog brašna
- 80g belog kukuruznog brašna
- 50g belog pšeničnog brašna
- 50g dimljene slanine
- 50g čvaraka
- 100g sira
- 150ml kisele vode
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
2. U činiji pomešajte brašna, so i prašak za pecivo.
3. U drugoj, većoj činiji umutite jaja pa im dodajte ulje. Dodajte pola smese umešanih suvih sastojaka, malo promešajte. Sipajte kiselu vodu, pa dodajte slaninu, čvarke i sir, pa zatim ostatak suvih sastojaka. Sve promešajte još malo, bez previše pokreta.
4. Prebacite smesu u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite 50minuta na 180-200stepeni, u zavisnosti od toga kakva vam je rerna.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus