Predlog za doručak ili večeru uz koji će vam samo šolja jogurta biti dovoljna!
Vreme pripreme 10minuta + vreme pečenja 50minuta
Potrebno je:
- 2 jaja
- 100ml ulja
- 120g žutog kukuruznog brašna
- 80g belog kukuruznog brašna
- 50g belog pšeničnog brašna
- 50g dimljene slanine
- 50g čvaraka
- 100g sira
- 150ml kisele vode
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
2. U činiji pomešajte brašna, so i prašak za pecivo.
3. U drugoj, većoj činiji umutite jaja pa im dodajte ulje. Dodajte pola smese umešanih suvih sastojaka, malo promešajte. Sipajte kiselu vodu, pa dodajte slaninu, čvarke i sir, pa zatim ostatak suvih sastojaka. Sve promešajte još malo, bez previše pokreta.
4. Prebacite smesu u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite 50minuta na 180-200stepeni, u zavisnosti od toga kakva vam je rerna.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: adrys_homemade
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem