Predivne lepinje koje možete da poslužite za doručak, a jednostavno se prave.
Sastojci:
Za testo:
- 400 ml toplog mleka
- 1 suvi kvasac (10 g)
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 480 g brašna
Za fil:
- 5 krompira
- 100 ml mleka
- 200 g rendanog čedar sira
- so
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika biljnog ulja
- susam i kim
Priprema:
Mleko, šećer i kvasac pomešajte. Zatim dodajte pola količine brašna, promešajte, pa dodajte ostatak brašna i so. Malo promešajte, pa umesite mekano testo. Dok mesite dodajte ulje. Pokrijte i ostavite pola sata da odstoji.
Krompir skuvajte i zgnječite kašikom za pire. Zatim dodajte mleko i čedar i dobro sjedinite. Podelite testo i fil na tri dela i oblikujte lopte (i od fila i od testa).
Razvucite testo prstima u krug, pa stavite malo spljoštenu loptu od fila. Obmotajte testo lepo oko fila i opet prstima rastanjite. Zatim stavite na pek papir i lepo oblikujte tanji krug. Stavite na pleh i pokrijte, pa ostavite još malo da odstoji. Zatim prstima napravite udubljenja na testu (male rupice), pa premažite jajetom i ulje i pospite susamom i kimom.
Pecite na 180°C nekih 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus