Sa zaista jednostavnim sastojcima se pravi ovo testo i ne zahteva neko umeće. Punjenje je takođe lako i brzo se pravi, pa ćete uživati u ukusnoj večeri.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g raženog brašna
- 200 g pšeničnog brašna
- 250 ml mleka
- 10 g maslaca
Za punjenje:
- 500 g krompira
- 250 g svežeg kravljeg sira
- 1 glavica luka
- vlašac
- so, biber
Priprema:
Otopite maslac u vrućem mleku, pa njime prelijte brašno. Mesite dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte testo u loptu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se odmori.
Kuvajte krompir, pa kada se ohlada stisnite ga kašikom za pire. Luk isecite na sitne kockice, dodajte seckani vlašac i sir koji ste ocedili od viška vode, pa začinite. Dodajte sve to u krompir i dobro ocedite.
Testo oblikujte u valjak, pa isecite kriške. Svaku krišku razvaljajte na pobrašnjenoj površni u tanak krug. Na razvaljane komade testa na sredinu stavite malo smese sa krompirom. Ivice testa premažite vodom, preklopite i čvrsto pritisnite.
Pržite jastučiće u ulju ili na pročišćenom maslacu dok ne porumene, pa prebacite na ubrus da upije višak masnoće.
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom