Sa zaista jednostavnim sastojcima se pravi ovo testo i ne zahteva neko umeće. Punjenje je takođe lako i brzo se pravi, pa ćete uživati u ukusnoj večeri.

Sastojci:

Za testo:

  • 200 g raženog brašna
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 250 ml mleka
  • 10 g maslaca

Za punjenje:

  • 500 g krompira
  • 250 g svežeg kravljeg sira
  • 1 glavica luka
  • vlašac
  • so, biber

Priprema:

Otopite maslac u vrućem mleku, pa njime prelijte brašno. Mesite dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte testo u loptu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se odmori.

Kuvajte krompir, pa kada se ohlada stisnite ga kašikom za pire. Luk isecite na sitne kockice, dodajte seckani vlašac i sir koji ste ocedili od viška vode, pa začinite. Dodajte sve to u krompir i dobro ocedite.

Testo oblikujte u valjak, pa isecite kriške. Svaku krišku razvaljajte na pobrašnjenoj površni u tanak krug. Na razvaljane komade testa na sredinu stavite malo smese sa krompirom. Ivice testa premažite vodom, preklopite i čvrsto pritisnite.

Pržite jastučiće u ulju ili na pročišćenom maslacu dok ne porumene, pa prebacite na ubrus da upije višak masnoće.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr