Sa zaista jednostavnim sastojcima se pravi ovo testo i ne zahteva neko umeće. Punjenje je takođe lako i brzo se pravi, pa ćete uživati u ukusnoj večeri.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g raženog brašna
- 200 g pšeničnog brašna
- 250 ml mleka
- 10 g maslaca
Za punjenje:
- 500 g krompira
- 250 g svežeg kravljeg sira
- 1 glavica luka
- vlašac
- so, biber
Priprema:
Otopite maslac u vrućem mleku, pa njime prelijte brašno. Mesite dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte testo u loptu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se odmori.
Kuvajte krompir, pa kada se ohlada stisnite ga kašikom za pire. Luk isecite na sitne kockice, dodajte seckani vlašac i sir koji ste ocedili od viška vode, pa začinite. Dodajte sve to u krompir i dobro ocedite.
Testo oblikujte u valjak, pa isecite kriške. Svaku krišku razvaljajte na pobrašnjenoj površni u tanak krug. Na razvaljane komade testa na sredinu stavite malo smese sa krompirom. Ivice testa premažite vodom, preklopite i čvrsto pritisnite.
Pržite jastučiće u ulju ili na pročišćenom maslacu dok ne porumene, pa prebacite na ubrus da upije višak masnoće.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.