Osim što je brzo gotova, sastojke za ovu pitu najčešće imate već u svom frižideru.
Potrebno je:
kore za pitu 500 g
čaša jogurta
čaša pavlake ili komadić sira
4 jaja
Pročitajte još i: Kako da vam domaća pita uspe baš svaki put
Priprema:
Podmazati pleh sa malo ulja ili ga obložiti pek papirom. Na dno tepsije staviti dve kore. Napraviti fil tako što ćete penasto umutiti jaja u koja ćete postepeno dodavati jogurt i pavlaku ili sir, malo ulja i malo soli. Kore kidate na komade i umačete u smesu od jaja i jogurta. Ređati u pleh dok se ne potroši sav fil. Odozgo staviti još jednu ili dve kore u zavisnosti od debljine. Ako volite susam možete ga posuti odozgo. Kad je sve gotovo, pitu staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 40 minuta na 200 stepeni.
Ispečenu pitu pustiti da se prohladi i potom je iseći na komade i služiti uz svežu salatu.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus