Meke, prozračne buhtle koje se tope u ustima najlakše ćete dobiti pripremom klasičnog dizanog testa s jajima. Pratite uputstva, a kada se testo udvostručilo, preostaje vam još samo da napunite buhtle. Fine i mirisne, tek izvađene iz rerne, namamićete ukućane u kuhinju, a sveže će ostati i dan nakon pečenja.
Potrebno vam je:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml mleka
- 50 g maslaca
- 2 jaja
- 100 g svežeg sira
- So
- 20 g otopljenog maslaca za premazivanje
Priprema:
U posudici zagrejte mleko. Pre nego što provri, oduzmite tri kašike i stavite ih u manju posudicu pa pomešajte s kvascem. Pustite da stoji. Ostatak mleka kuvajte dok se ne pojave mehurići pa ugasite vatru i dodajte maslac. Pomešajte i pustite da se maslac otopi. U posudu stavite brašno koje ste posolili.
Pročitajte i: Posne buhtle na vodi sa džemom
U sredini napravite rupu, dodajte mleko s maslacem i otopljeni kvasac. Jaja umutite pa dodajte i njih. Zamesite elastično testo. Pustite da naraste barem sat vremena.
Kada je naraslo, rukama ga izmesite i razvaljajte na debljinu od 1 cm. Secite jednake delove. Sir pomešajte sa soli, a možete dodati i malo pavlake za kremastiju smesu. Na svaki deo testa stavite kašičicu sira i zamotajte tako da krajeve testa spojite na dnu. Premažite otopljenim maslacom i pospite soli.
Pecite na 200 stepeni dok buhtle ne poprime zlatnu boju.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: gastro.24sata.hr
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno