Možete je služiti za doručak, ručak i večeru.
Sastojci:
250 g lisnatog testa
250 g tikvica
250 g svežeg sira
2 čena belog luka
3 jaja
so
sveže mleveni biber
muskatni oraščić
Priprema:
Lisnato testo razvaljajte na debljinu oko tri milimetra i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Tikvice iseckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
Sveži sir pomešajte s iseckanim belim lukom, rendanim muskatnim oraščićem i jajima. Posolite i pobiberite, pa sastojke dobro izmešajte. Smesu ravnomerno rasporedite po testu, dodajte tikvice odozgo, pa pecite pitu u rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: 24sata.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom