Možete je služiti za doručak, ručak i večeru.
Sastojci:
250 g lisnatog testa
250 g tikvica
250 g svežeg sira
2 čena belog luka
3 jaja
so
sveže mleveni biber
muskatni oraščić
Priprema:
Lisnato testo razvaljajte na debljinu oko tri milimetra i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Tikvice iseckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
Sveži sir pomešajte s iseckanim belim lukom, rendanim muskatnim oraščićem i jajima. Posolite i pobiberite, pa sastojke dobro izmešajte. Smesu ravnomerno rasporedite po testu, dodajte tikvice odozgo, pa pecite pitu u rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.
Izvor: 24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus