Možete je služiti za doručak, ručak i večeru.

Sastojci:

250 g lisnatog testa

250 g tikvica

250 g svežeg sira

2 čena belog luka

3 jaja

so

sveže mleveni biber

muskatni oraščić

Priprema:

Lisnato testo razvaljajte na debljinu oko tri milimetra i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Tikvice iseckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.

Sveži sir pomešajte s iseckanim belim lukom, rendanim muskatnim oraščićem i jajima. Posolite i pobiberite, pa sastojke dobro izmešajte. Smesu ravnomerno rasporedite po testu, dodajte tikvice odozgo, pa pecite pitu u rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: 24sata.hr