Tople pogačice služite uz jogurt.
Sastojci:
125 g krompira
125 g sira (ementaler)
125 g integralnog pšeničnog brašna
125 g sojinog brašna
3 kašičice praška za pecivo
1/8 l vode
200 ml pavlake
morska so
1/2 kašičice mlevene ljute papričice
2 kašičice kima
puter za podmazivanje
2 kašike mleka ili jogurta
Priprema:
Krompir oprati, oljuštiti i iseći na četvrtine. Kuvati ga 7 minuta u ekspres loncu i na kraju ga ispasirati. Zagrejati rernu na 225°C.
Ementaler izrendati. U činiji prosejati pšenično brašno, sojino brašno i prašak za pecivo. Dodati krompir i sir, a zatim vodu, pavlaku i začine (sačuvati malo kima za posipanje pogačica) i sve to umesiti.
Testo podeliti na pola, pa svaku polovinu urolati, pa rolnu iseći na kriške. Od njih zatim praviti pogačice. Puterom podmazati tepsiju za pečenje i na nju poslagati pogačice. Premazati ih mlekom i posuti kimom. Peći ih 25-30 minuta u rerni. Gotove pogačice ostaviti da se malo ohlade pa ih servirati.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom