Tople pogačice služite uz jogurt.

Sastojci:

125 g krompira

125 g sira (ementaler)

125 g integralnog pšeničnog brašna

125 g sojinog brašna

3 kašičice praška za pecivo

1/8 l vode

200 ml pavlake

morska so

1/2 kašičice mlevene ljute papričice

2 kašičice kima

puter za podmazivanje

2 kašike mleka ili jogurta

Priprema:

Krompir oprati, oljuštiti i iseći na četvrtine. Kuvati ga 7 minuta u ekspres loncu i na kraju ga ispasirati. Zagrejati rernu na 225°C.

Ementaler izrendati. U činiji prosejati pšenično brašno, sojino brašno i prašak za pecivo. Dodati krompir i sir, a zatim vodu, pavlaku i začine (sačuvati malo kima za posipanje pogačica) i sve to umesiti.

Testo podeliti na pola, pa svaku polovinu urolati, pa rolnu iseći na kriške. Od njih zatim praviti pogačice. Puterom podmazati tepsiju za pečenje i na nju poslagati pogačice. Premazati ih mlekom i posuti kimom. Peći ih 25-30 minuta u rerni. Gotove pogačice ostaviti da se malo ohlade pa ih servirati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs