Brza večera za celu porodicu.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih tankih kora
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 1 šargarepa srednje veličine
- 2 krompira srednje veličine
- 250 g pilećeg belog mesa
- so po ukusu
- suvi biljni začin po ukusu
- biber po ukusu
- 1/2 kašičice karija po želji
- 1/2 kašičice origana po želji
- malo ulja za prženje
Za premaz:
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 1 puna kašika kisele pavlake ili kiselog mleka
- 80 ml ulja
- malo soli
- malo susama
Priprema:
Luk iseckajte i propržite. Šargarepu izrendajte i nakon 5 minuta dodajte u tiganj sa lukom. Krompir isto izrendajte i dodajte u tiganj. Belo meso iseckajte na kockice i dodajte u povrće. Dinstajte dok ne pobeli. Začinite. Napravite namaz tako što ćete pomešati jaja, jogurt, kiselu pavlaku, ulje i malo soli. Sve to lepo sjedinite. Ređajte po tri kore, a svaku premažite sa dve pune kašike namaza. Stavite dve pune kašike fila i urolajte. Tako uradite dok ne potrošite sve kore. Urolane pite ređajte u pleh obložen pek papirom. Isecite, pa premažite ostatkom namaza. Pospite susam i pecite na 200°C nekih pola sata.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajmolako
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno