Domaće pecivo koje je idealno za doručak.

Sastojci:

  • 1/2 l mleka
  • 200 g domaće masti
  • 1 kg brašna
  • kesica suvog kvasca
  • susam
  • so

Priprema:

1. Malo zagrejte mleko, dodajte razmućenu mast i kvasac. Ostavite da odstoji i kvasac nadođe.

2. U brašno stavite kašiku soli i dodajte nadošli kvasac, zamesite testo, pokrijte ga salvetom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči.

3. Testo stavite na dasku za mešenje testa posutu brašnom, pa ga izmesite i podelite na 30 loptica.

4. Pleh podmažite masnoćom, svaku lopticu uvaljajte u susam, poređajte u pleh i pustite da se odmaraju na toplom pola sata.

5. Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi. Služite tople.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs