Domaće pecivo koje je idealno za doručak.
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 200 g domaće masti
- 1 kg brašna
- kesica suvog kvasca
- susam
- so
Priprema:
1. Malo zagrejte mleko, dodajte razmućenu mast i kvasac. Ostavite da odstoji i kvasac nadođe.
2. U brašno stavite kašiku soli i dodajte nadošli kvasac, zamesite testo, pokrijte ga salvetom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči.
3. Testo stavite na dasku za mešenje testa posutu brašnom, pa ga izmesite i podelite na 30 loptica.
4. Pleh podmažite masnoćom, svaku lopticu uvaljajte u susam, poređajte u pleh i pustite da se odmaraju na toplom pola sata.
5. Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi. Služite tople.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem