Pržene lepinje bez kvasca možete poslužiti uz ručak ili sa malo sira, kajmaka, jogurta...kulena, ajvara..ma pašu uz sve.

Sastojci i priprema:

  •  300 ml jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soda bikarbone

Izmešajte sve.

  •  400 g mekog brašna (još malo za posipanje radne površine)
  • ulje za prženje

Izradite testo dobro, prvo varjačom pa zatim rukom. Možete koristiti i mikser za mešenje testa.

Napravite manje, jednake loptice i ostavite da stoje oko 5 minuta. Svaku razvucite oklagijom na veličinu tanjira i pržite u vrelom ulju (duboko ulje). Prže se kratko s jedne i kratko s druge strane. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: serpica.net