Ovu veoma ukusnu pitu, koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru.
Potrebno je:
- 1 tikvica srednje veličine
- 1/2 l jogurta
- 3 pune supene kašike belog brašna
- 3 pune supene kašike kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jaja
- 2 supene kašike ulja
- so
Priprema:
1. Ogulite i izrendajte tikvicu. Posolite, prekrijte krpom i ostavite da odstoji.
2. Umutite jaja, jogurt i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmešajte i na kraju dodajte tikvicu koju ste pre toga dobro ocedili.
3. U tepsiju sipajte malo ulja i zagrejte je u vrućoj rerni, a zatim u vrelo ulje saspite smesu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Prijatno!
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom