Ovu veoma ukusnu pitu, koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru.
Potrebno je:
- 1 tikvica srednje veličine
- 1/2 l jogurta
- 3 pune supene kašike belog brašna
- 3 pune supene kašike kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jaja
- 2 supene kašike ulja
- so
Priprema:
1. Ogulite i izrendajte tikvicu. Posolite, prekrijte krpom i ostavite da odstoji.
2. Umutite jaja, jogurt i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmešajte i na kraju dodajte tikvicu koju ste pre toga dobro ocedili.
3. U tepsiju sipajte malo ulja i zagrejte je u vrućoj rerni, a zatim u vrelo ulje saspite smesu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus