1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.


Sastojci:

6 jaja

7 dl mleka

15 punih kašika heljdinog brašna

pola kašičice sode bikarbone

soli po ukusu

ulje

300 g usitnjenog sira

2. Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i sodu bikarbonu i mutite svek dok ne dobijete finu smesu malo gušću od one za palačnike.

3. Namažite pleh uljem i u njega nanesite onoliko smese koliko je potrebno da se pokrije dno. Tepsiju stavite u rernu i pecite do 5 minuta. Kada izvadite koru iz rerne, pospite je usitnjenim sirom, pa odozgo opet prelijte smesom od heljdinog brašna, a zatim tepsiju vratite u rernu da se kora peče. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite testo i sir. Kada se malo zapeče poslednji sloj kore, pitu isecite na kockice i vratite je u rernu da se peče dok ne dobije finu braonkastu boju.

Izvor: Opanak