Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka, iseckana
- 1 žuta paprika, naseckana na kockice
- 1 crvena ljuta paprika, iseckana
- ½ veze mladog luka, iseckane
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica korijandera
- ½ kašičice kurkume
- 3 paradajza, isečena na kockice
- ⅓ pakovanje korijandera, seckanog
- 400 g leblebija
- ½ kocke od povrća
- 4 velika jajeta
Recept za leblebije sa poširanim jajima i povrćem:
Da biste napravili leblebije sa poširanim jajima i povrćem, prvo u tiganju zagrejte ulje, dodajte beli luk, biber, ljutu papriku i beli deo mladog luka i pržite 5 minuta na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, stavite veliku šerpu vode da provri.
Dodajte začine, paradajz, većinu korijandera i leblebije u tiganj i pržite još 1-2 minuta. Umešajte povrtnu kocku i dovoljno tečnosti od leblebija da se sve navlaži i ostavite da se lagano krčka.
Kada voda proključa, razbijte jaja i poširajte 2 minuta, a zatim ih izvadite šupljikavom kašikom. Umešajte zeleni deo mladog luka u leblebije, a zatim lagano izgnječite viljuškom ili gnječilicom za krompir. Kašikom sipajte mešavinu leblebija na tanjire, pospite sa još korijandera i na vrh stavite jaje. Servirajte sa dodatnim kimom, ako želite.
Leblebije kupite u konzervi, to je najjednostavnija opcija. Ukoliko ih volite, možda ćete želeti da napravite i domaći humus.
Pročitajte kako se prave paprike punjene leblebijom i spanaćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem