Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 1 žuta paprika, naseckana na kockice
  • 1 crvena ljuta paprika, iseckana
  • ½ veze mladog luka, iseckane
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica korijandera
  • ½ kašičice kurkume
  • 3 paradajza, isečena na kockice
  • ⅓ pakovanje korijandera, seckanog
  • 400 g leblebija
  • ½ kocke od povrća
  • 4 velika jajeta

Recept za leblebije sa poširanim jajima i povrćem:

Da biste napravili leblebije sa poširanim jajima i povrćem, prvo u tiganju zagrejte ulje, dodajte beli luk, biber, ljutu papriku i beli deo mladog luka i pržite 5 minuta na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, stavite veliku šerpu vode da provri.

Dodajte začine, paradajz, većinu korijandera i leblebije u tiganj i pržite još 1-2 minuta. Umešajte povrtnu kocku i dovoljno tečnosti od leblebija da se sve navlaži i ostavite da se lagano krčka.

Kada voda proključa, razbijte jaja i poširajte 2 minuta, a zatim ih izvadite šupljikavom kašikom. Umešajte zeleni deo mladog luka u leblebije, a zatim lagano izgnječite viljuškom ili gnječilicom za krompir. Kašikom sipajte mešavinu leblebija na tanjire, pospite sa još korijandera i na vrh stavite jaje. Servirajte sa dodatnim kimom, ako želite.

Leblebije kupite u konzervi, to je najjednostavnija opcija. Ukoliko ih volite, možda ćete želeti da napravite i domaći humus.

Pročitajte kako se prave paprike punjene leblebijom i spanaćem

BONUS VIDEO

tiktok/fitgreenmind Falafel s tikvicama

StvarUkusa