Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 240 ml vode
- 450 g kiselog kupusa
- prstohvat suve majčine dušice
- 240 g kuvanog pirinča
- dimljena kobasica ili šunka
- 240 g kisele pavlake
- 1 veliki luk, iseckan
- 1½ kašika slatke mlevene paprike
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
Recept za musaku od kiselog kupusa:
Kako biste napravilikiseli kupusna ovaj način, prvo skuvajte pirinač i ostaviti na stranu. Na ulju dinstajte luk na srednjoj vatri dok ne postane providan, dodajte meso, papriku i vodu. Kuvajte meso oko 10 minuta ili dok više ne bude tečnosti. Ostavite na stranu.
Kiseli kupus operite i kuvajte u velikom loncu dok ne omekša i začinite ga majčinom dušicom. Narežite kobasicu ili šunku. U veliku tepsiju na dno staviti kiseli kupus za prvi sloj, zatim dodajte sloj mesa, zatim sloj pirinča i na kraju još jedan sloj kiselog kupusa.
Po vrhu poređajte kriške šunke ili kobasice i premažite kiselom pavlakom. Pecite u rerni zagrejanoj na 176 stepeni oko 30-45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najukusnije šufnudle sa kiselim kupusom
Pročitajte kako se pravi zimska musaka sa mesom i kiselim kupusom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom