Sastojci:
- 180 g zdrobljenog kornfleksa
- 1/2 kašičice začina za piletinu
- 1/2 kašičice paprike
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice sušene majčine dušice
- 1/4 kašičice bibera
- 2 kašike mleka
- 450 g pilećeg belog mesa
- 2 kašičice ulja
Za sos:
- 1 kašika putera
- 1 kašika višenamenskog brašna
- 1/4 kašičice bibera
- 1/8 kašičice soli
- 120 ml mleka
- 60 ml pilećeg bujona, nerazređenog
- 1 kašičica šerija
- 2 kašike mlevenog vlašca
Recept za piletinu sa kornfleksom u belom sosu:
Kako biste napravili piletinu na ovaj način prvo u plitkoj činiji pomešajte prvih 6 sastojaka. Stavite mleko u drugu plitku posudu. Potopite piletinu u mleko, a zatim uvaljajte u mešavinu kornfleksa.
U velikom tiganju pržite piletinu u ulju na srednjoj vatri, 6-8 minuta sa svake strane. U međuvremenu, u malom loncu istopite puter. Umešajte brašno, biber i so dok ne postane glatko.
Postepeno umešajte mleko, bujon i šeri. Pustite da proključa, pa kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta. Umešajte vlašac. Servirajte sa piletinom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ćufte od piletine i povrća zapečene u rerni.
Pročitajte i kako se prave gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu