Sastojci:
- 500 g brokolija
- 5 jaja
- 200 g šampinjona
- 150 ml mleka
- 3 paradajza
- 100 g sira
- so i biber po ukusu
Recept za brokoli i šampinjone u mlečnom sosu:
Kako biste napravilibrokoli na ovaj način, prvo u šerpu sipajte oko dva litra vode i prokuvajte. Dok voda ključa, pripremite sastojke. Pola kilograma brokolija odvojite na cvetove i isecite ih na pola. Šampinjone isekajte sitno. U vodu sipajte pola kašike soli i promešajte. Zatim ubacite pripremljeni brokoli i pečurke. Poklopite tiganj i kuvajte nakon ključanja oko 3-4 minuta. Posle 3 minuta, brokoli i pečurke prebacite u ledenu vodu.
Ohlađeni brokoli i pečurke procedite. Nakon toga razbijte 5 jaja u odvojenu činiju. Dodajte 150 ml mleka. Posolite i pobiberite sve po ukusu. Mešajte dok ne postane glatko. Isecite dva ili tri srednja paradajza na kriške, a kačkavalj narendajte. Podmažite posudu za pečenje puterom.
U pripremljenu vatrostalnu posudu stavite brokoli i pečurke. Sve prelijte pripremljenim sosom od jaja. Stavite kriške paradajza odozgo i pospite rendanim sirom. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite 40 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i musaku sa brokolijem i mlevenim mesom.
Pročitajte kako se pravi posna salata sa brokolijem i bademima kao iz restorana
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu