Sastojci:
- 500 g brokolija
- 5 jaja
- 200 g šampinjona
- 150 ml mleka
- 3 paradajza
- 100 g sira
- so i biber po ukusu
Recept za brokoli i šampinjone u mlečnom sosu:
Kako biste napravilibrokoli na ovaj način, prvo u šerpu sipajte oko dva litra vode i prokuvajte. Dok voda ključa, pripremite sastojke. Pola kilograma brokolija odvojite na cvetove i isecite ih na pola. Šampinjone isekajte sitno. U vodu sipajte pola kašike soli i promešajte. Zatim ubacite pripremljeni brokoli i pečurke. Poklopite tiganj i kuvajte nakon ključanja oko 3-4 minuta. Posle 3 minuta, brokoli i pečurke prebacite u ledenu vodu.
Ohlađeni brokoli i pečurke procedite. Nakon toga razbijte 5 jaja u odvojenu činiju. Dodajte 150 ml mleka. Posolite i pobiberite sve po ukusu. Mešajte dok ne postane glatko. Isecite dva ili tri srednja paradajza na kriške, a kačkavalj narendajte. Podmažite posudu za pečenje puterom.
U pripremljenu vatrostalnu posudu stavite brokoli i pečurke. Sve prelijte pripremljenim sosom od jaja. Stavite kriške paradajza odozgo i pospite rendanim sirom. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite 40 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i musaku sa brokolijem i mlevenim mesom.
Pročitajte kako se pravi posna salata sa brokolijem i bademima kao iz restorana
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem