Sastojci:

Za ćufte:

  • 70 g rendanog parmezana, plus još za serviranje
  • 120 g sitno seckanog peršuna, plus još za serviranje
  • 120 g prezli
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 1 veliko jaje
  • 1 1/2 kašičica senfa
  • sitno narendana kora od 1 limuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera, plus još za serviranje
  • 680 g mlevene piletine

Za sos:

  • 5 kašika hladnog putera, podeljeno
  • 2 čena belog luka, tanko naseckana
  • 60 ml ceđenog limunovog soka
  • so
Savet plus:

Ćufte se mogu pripremiti i ohladiti sirove ili kuvane do 2 dana unapred ili zamrznuti u jednom sloju do 3 meseca. Odmrznite preko noći u frižideru pre nego što nastavite sa pripremom. Ako su ćufte potpuno ispečene, opet ih pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne zagreju, pre nego što ih dodate u sos. Ostaci se mogu čuvati u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi do 4 dana.

Recept za cezar pileće ćuftice:

Kako biste napravili ove ćufte, prvo napravite ćufte. Postavite rešetku u gornju trećinu rerne i zagrejte rernu na 218 ° C. Po želji obložite pleh za pečenje aluminijumskom folijom. Premažite foliju uljem. Promešajte rendani parmezaniseckani peršun, prezle, 2 sitno narendana čena belog luka, 1 veće jaje, senf, fino rendanu koricu 1 limuna, 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice crnog bibera zajedno u velikoj posudi. Dodajte mlevenu piletinu i mešajte dok se ne sjedini. Nemojte preterano mešati ili će ćufte biti čvrste. Uzimajte po 2 supene kašike smese i uvaljajte između ruku ćufte. Stavite ih na pleh za pečenje i ravnomerno ih razmaknite.

Pecite ih 12 do 15 minuta. Pecite ih još do zlatno-braon boje na vrhu, još 2 do 3 minuta. U međuvremenu napravite sos. Otopite 1 kašiku hladnog putera u tiganju na jakoj vatri. Dodajte 2 čena belog luka i pržite, često mešajući, dok ne zamiriše i lagano ne porumeni, oko 2 minuta. Skinite tiganj sa vatre. Umutite preostale 4 kašike hladnog putera i limunovog soka dok se puter ne otopi. Začinite solju po potrebi. Dodajte ćufte u tiganj i premažite ih. Ukrasite sa još bibera, sitno seckanim peršunovim listom i rendanim parmezanom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i grčke jagnjeće ćufte sa paradajzom i fetom.

Pročitajte kako se prave originalne napuljske lazanje

BONUS VIDEO

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa