Sastojci:
Za ćufte:
- 70 g rendanog parmezana, plus još za serviranje
- 120 g sitno seckanog peršuna, plus još za serviranje
- 120 g prezli
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 veliko jaje
- 1 1/2 kašičica senfa
- sitno narendana kora od 1 limuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera, plus još za serviranje
- 680 g mlevene piletine
Za sos:
- 5 kašika hladnog putera, podeljeno
- 2 čena belog luka, tanko naseckana
- 60 ml ceđenog limunovog soka
- so
Recept za cezar pileće ćuftice:
Kako biste napravili ove ćufte, prvo napravite ćufte. Postavite rešetku u gornju trećinu rerne i zagrejte rernu na 218 ° C. Po želji obložite pleh za pečenje aluminijumskom folijom. Premažite foliju uljem. Promešajte rendani parmezaniseckani peršun, prezle, 2 sitno narendana čena belog luka, 1 veće jaje, senf, fino rendanu koricu 1 limuna, 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice crnog bibera zajedno u velikoj posudi. Dodajte mlevenu piletinu i mešajte dok se ne sjedini. Nemojte preterano mešati ili će ćufte biti čvrste. Uzimajte po 2 supene kašike smese i uvaljajte između ruku ćufte. Stavite ih na pleh za pečenje i ravnomerno ih razmaknite.
Pecite ih 12 do 15 minuta. Pecite ih još do zlatno-braon boje na vrhu, još 2 do 3 minuta. U međuvremenu napravite sos. Otopite 1 kašiku hladnog putera u tiganju na jakoj vatri. Dodajte 2 čena belog luka i pržite, često mešajući, dok ne zamiriše i lagano ne porumeni, oko 2 minuta. Skinite tiganj sa vatre. Umutite preostale 4 kašike hladnog putera i limunovog soka dok se puter ne otopi. Začinite solju po potrebi. Dodajte ćufte u tiganj i premažite ih. Ukrasite sa još bibera, sitno seckanim peršunovim listom i rendanim parmezanom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i grčke jagnjeće ćufte sa paradajzom i fetom.
Pročitajte kako se prave originalne napuljske lazanje
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.