Sastojci:
- 4 crvene paprike
- 200 g spanaća
- 200 g fete
- 200 g kus-kusa
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašika kurkume
Priprema:
Punjene paprike su savršen obrok za ljubitelje povrća i začina, a kada se kombinuju sa kuskusom, fetom i svežim spanaćem, dobijate izuzetno ukusan i hranljiv obrok. Ovaj recept je jednostavan za pripremu i odličan za vegetarijansku opciju, dok će svež jogurt sa začinskim biljem dodatno obogatiti ukus.
Prvo pripremite kus-kus prema uputstvu na pakovanju. Obično se sipa u posudu sa duplo većom količinom vode. Dodajte kašiku kurkume i prstohvat soli, a zatim ostavite da odstoji 4-5 minuta dok kus-kus ne nabubri.
Iseckajte crni i beli luk, pa ih propržite na srednje jakoj vatri u tiganju sa malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti. Paprike operite i pripremite za punjenje. Ako koristite crvene paprike, odsecite gornji deo sa peteljkom i uklonite semenke. Stavite paprike na pleh obložen papirom za pečenje i stavite ih u rernu na 5 minuta da se blago zapeku.
Operite i osušite spanać, a zatim ga dodajte u tiganj sa proprženim lukom. Kratko ga pržite dok ne uvene.
Kada je kus-kus upio svu vodu, dodajte ga u tiganj sa spanaćem i lukom. U smesu izmrvite 150 g fete i dobro promešajte. Isključite ringlu i po potrebi dodajte još soli i bibera.
Izvadite paprike iz rerne, ostavite da se malo ohlade, a zatim ih punite smesom od kus-kusa, spanaća i fete. Preko fila stavite preostalu fetu. Vratite punjene paprike u rernu i pecite još 15-20 minuta dok ne postanu zlatno smeđe.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.