Sastojci:

  • 4 crvene paprike 
  • 200 g spanaća
  • 200 g fete
  • 200 g kus-kusa
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika kurkume

Priprema:

Punjene paprike su savršen obrok za ljubitelje povrća i začina, a kada se kombinuju sa kuskusom, fetom i svežim spanaćem, dobijate izuzetno ukusan i hranljiv obrok. Ovaj recept je jednostavan za pripremu i odličan za vegetarijansku opciju, dok će svež jogurt sa začinskim biljem dodatno obogatiti ukus.

Savet:

Kako biste dobili sočne i ukusne punjene paprike, obavezno ih prethodno kratko zapecite u rerni pre punjenja – to će im omekšati teksturu i poboljšati ukus.

Prvo pripremite kus-kus prema uputstvu na pakovanju. Obično se sipa u posudu sa duplo većom količinom vode. Dodajte kašiku kurkume i prstohvat soli, a zatim ostavite da odstoji 4-5 minuta dok kus-kus ne nabubri.

Iseckajte crni i beli luk, pa ih propržite na srednje jakoj vatri u tiganju sa malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti. Paprike operite i pripremite za punjenje. Ako koristite crvene paprike, odsecite gornji deo sa peteljkom i uklonite semenke. Stavite paprike na pleh obložen papirom za pečenje i stavite ih u rernu na 5 minuta da se blago zapeku.

Operite i osušite spanać, a zatim ga dodajte u tiganj sa proprženim lukom. Kratko ga pržite dok ne uvene.

Kada je kus-kus upio svu vodu, dodajte ga u tiganj sa spanaćem i lukom. U smesu izmrvite 150 g fete i dobro promešajte. Isključite ringlu i po potrebi dodajte još soli i bibera.

Izvadite paprike iz rerne, ostavite da se malo ohlade, a zatim ih punite smesom od kus-kusa, spanaća i fete. Preko fila stavite preostalu fetu. Vratite punjene paprike u rernu i pecite još 15-20 minuta dok ne postanu zlatno smeđe.

Bonus video

TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Izvor: TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA