Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica karija
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 glavica crnog luka, iseckana
  • 2 paradajza, iseckana
  • Mešane paprike po želji, iseckane
  • Svež bosiljak i svež peršun po ukusu
  • 200 g mocarele, isečene na kriške

Priprema:

Ako volite jela koja se brzo spremaju, a ukusom ostavljaju utisak kao da ste se baš potrudili – ovo zapečeno belo meso sa sirom i crvenim sosom je pun pogodak.

Savet:

Ako volite pikantnije, u sos možete dodati i malo ljute papričice ili tucane paprike.

Posolite i pobiberite pileći file, začinite karijem i složite u vatrostalnu posudu.

U blender stavite crni i beli luk, paradajz, mešane paprike, majonez, pavlaku, senf, bosiljak, peršun i još malo soli i bibera. Izmiksajte sve dok ne dobijete glatki crveni sos. Prelijte sos preko mesa. Preko svega poređajte kriške mocarele ili je izrendajte.

Zapecite u rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok sir ne porumeni. Ovo jelo odlično ide uz svežu salatu ili blagi krompir pire.

Bonus video

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor:  Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako