Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica karija
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika pavlake
- 1 kašičica senfa
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 glavica crnog luka, iseckana
- 2 paradajza, iseckana
- Mešane paprike po želji, iseckane
- Svež bosiljak i svež peršun po ukusu
- 200 g mocarele, isečene na kriške
Priprema:
Ako volite jela koja se brzo spremaju, a ukusom ostavljaju utisak kao da ste se baš potrudili – ovo zapečeno belo meso sa sirom i crvenim sosom je pun pogodak.
Posolite i pobiberite pileći file, začinite karijem i složite u vatrostalnu posudu.
U blender stavite crni i beli luk, paradajz, mešane paprike, majonez, pavlaku, senf, bosiljak, peršun i još malo soli i bibera. Izmiksajte sve dok ne dobijete glatki crveni sos. Prelijte sos preko mesa. Preko svega poređajte kriške mocarele ili je izrendajte.
Zapecite u rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok sir ne porumeni. Ovo jelo odlično ide uz svežu salatu ili blagi krompir pire.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini