Sastojci:

  • 950 g zelene boranije, kuvane
  • 180 g rendanog kačkavalja, podeljeno
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 prstohvat bibera
  • 2 kašike putera, isečenog na komadiće, podeljeno
  • 80 ml pavlake za kuvanje
Zašto je korisno da jedete zelenu boraniju?

Zelena boranija je izuzetno bogata proteinima i vlaknima. Takođe sadrži folat, vitamin C i vitamin A. Zbog tih svojstava korisna je u prevenciji nervnih oštećenja i za prirodno podizanje imuniteta.

Recept za zelenu boraniju zapečenu sa sirom i pavlakom:

Kako biste pripremili boraniju po ovom receptu, prvo skuvajte boraniju i ocedite je. Zagrejte rernu na 200°C. Namažite plitku posudu za pečenje puterom. Dodajte kuvanu boraniju u posudu za pečenje. Pospite sa 120 g rendanog sira, solju i biberom. Dodajte polovinu putera, a zatim prelijte sve pavlakom.

Promešajte da se sastojci sjedine. Pospite preostali kačkavalj preko boranije i prelijte preostalim puterom. Pecite 20 minuta ili dok se ne zagreje. Servirajte dok je vruće i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pohovanu boraniju.

Pročitajte kako se prave makaroni zapečeni sa boranijom i sirom

BONUS VIDEO

Zapečena boranija sa slaninom Izvor: Zapečena boranija sa slaninom

StvarUkusa