Sastojci:
- 950 g zelene boranije, kuvane
- 180 g rendanog kačkavalja, podeljeno
- 1/4 kašičice soli
- 1 prstohvat bibera
- 2 kašike putera, isečenog na komadiće, podeljeno
- 80 ml pavlake za kuvanje
Recept za zelenu boraniju zapečenu sa sirom i pavlakom:
Kako biste pripremili boraniju po ovom receptu, prvo skuvajte boraniju i ocedite je. Zagrejte rernu na 200°C. Namažite plitku posudu za pečenje puterom. Dodajte kuvanu boraniju u posudu za pečenje. Pospite sa 120 g rendanog sira, solju i biberom. Dodajte polovinu putera, a zatim prelijte sve pavlakom.
Promešajte da se sastojci sjedine. Pospite preostali kačkavalj preko boranije i prelijte preostalim puterom. Pecite 20 minuta ili dok se ne zagreje. Servirajte dok je vruće i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pohovanu boraniju.
Pročitajte kako se prave makaroni zapečeni sa boranijom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije