Kada su napolju visokte temperature više nam prijaju obork salate ili neko lagano jelo sa povrćem. Brokoli zapečen u rerni sa paradajzom i sirom će vas zasititi, a ukus je fantastičan. Poseban šmek daje taj sir koji ide preko i koji se topi. Brzo i lako se sprema, a dovoljno je da poslužite samo parče hleba. 

Sastojci: 

  • 3-4 brokolija
  • 200 g čeri paradajza 
  • 2 čena belog luka
  • 200 g tvrdog sira 
  • 125 g mocarele ili nekog drugo sira koji se topi

Priprema: 

Brokoli isecite na cvetove, pa kratko blanširajte u posoljenoj vodi. Paradajz prepolovite, a zatim začinite, dodajte mleveni beli luk i maslinovo ulje. Dobro promešajte. Procedite brokoli, pa sipajte u tepsiju, a zatim dodajte paradajz. Preko pospite rendani sir i promešajte. Mocarelu isecite na komade i stavite preko povrća. Prelijte maslinovim uljem i pecite na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa