Dinstani pirinač sa povrćem odličan je izbor za brzi i lagani obrok, a povrće može da varira po vašoj želji. Isprobajte i šareni mediteranski pirinač, možda će vam se dopasti. Dinstani pirinač sa povrćem u ovoj varijanti pravi se sa šargarepom, gršakom i lukom. Saznajte način pripreme dinstnog pirinča s povrćem!
Sastojci:
- 2 supene kašike ulja
- 1 iseckani crveni luk
- 1 šargarepa isečena na kockice
- 250 g smrznutog graška
- 500 g pirinča
- 500 g povrtnog bujona
- 1 kafena kašičica kumina
- 1 kafena kašičica aleve paprike
- soli i bibera po ukusu
Recept za dinstani pirinač s povrćem:
Na proprženom luku dinstajte povrće:
Za dinstani pirinač s povrćem zagrejte ulje u velikoj šerpi i pržite luk dok ne porumeni. Dodajte povrće i kuvajte nekoliko minuta. Dodajte pirinač, začine i supu u lonac.
Kuvajte dok tečnost ne ispari:
Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte dok se pirinač ne skuva i tečnost ne upije. Razmutite pirinač viljuškom i poslužite vruć. Uživajte u dinstanom pirinču sa povrćem!
Pročitajte kako se pravi MUSAKA SA BORANIJOM, PEČURKAMA I PIRINČEM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus