Bukovačesa kašom od pasulja i zrnima bibera pružaju svu dubinu ukusa i kompleksnu slast crvenog mesa, uz biber. Možda ćete želeti da probate i recept za dinstane bukovače. Uz kremastu kašu od pasulja, bukovače su prava zamena za meso! Evo kako da napravite bukovače sa kašom od pasulja i zrnima bibera.

Sastojci:

  • 10 g sušenih bukovača
  • 600 g belog pasulja
  • 1 češan belog luka, zgnječen
  • 150 g bukovača
  • 2 kašike ulja
  • ½ kašičice zelenog bibera u zrnu, oceđen i zdrobljen
  • 100 ml suvog belog vina
  • 4 kašike kisele pavlake
  • sezonsko zelje za posluživanje

Recept za bukovače sa kašom od pasulja i zrnima bibera

13:28
Korak 1

Natopite bukovače

Za bukovače sa kašom od pasuljai zrnima bibera stavite bukovače u manju činiju i prelijte sa 150 ml tek provrele vode, a zatim ostavite da se natapaju. Potrebno im je samo oko 15 minuta.

13:35
Korak 2

Izmiksirajte pasulj

Ocedite polovinu tečnosti izpasulja pa preostalu tečnost i sam pasulj stavite u šerpu sa belim lukom. Stavite na srednju vatru da se zagreje, redovno mešajući. Kada se zagreje, koristite štapni blender da umutite dok smesa ne postane glatka. Dobro začinite, a zatim pokrijte da ostane toplo.

13:35
Korak 3

Pržite bukovače

Stavite tiganj na jaku vatru. Kada se zagreje, dodajte ulje, mešajući da se ravnomerno premaže. Dodajte bukovače, a zatim stavite drugu posudu na vrh i pritisnite - pečurke bi trebalo žestoko da cvrče. Nastavite da pritiskate oko 10 sekundi, a zatim uklonite gornji pleh i ostavite da se krčkaju nekoliko minuta, bez mešanja, dok tečnost oslobođena iz pečuraka ne ispari.

13:36
Korak 4

Začinite pečurke

Bukovače začinite solju i polovinom mlevenog bibera u zrnu. Okrenite pečurke, zatim poklopite i ponovo pritisnite. Ostavite posudu na pečurkama nekoliko minuta dok se kuvaju, a zatim uklonite i ponovo začinite, koristeći preostala zrna bibera. Prebacite pečurke u tanjir i poklopite da budu tople.

13:36
Korak 5

Napravite preliv od suvih natapanih bukovača

Vratite tiganj na srednje jaku vatru i dodajte vino. Kada se vino smanji za dve trećine, dodajte suve bukovače i njihovu tečnost za namakanje u tiganj. Kada se proprže dodajte kiselu pavlaku i začinite solju. Podelite kašu od pasulja između tanjira, a zatim stavite bukovače i zelje. Prelijte sosom od bukovača. Uživajte u bukovačama sa kašom od pasulja i zrnima bibera.

Pročitajte kako se prave šampinjoni punjeni sirom

BONUS VIDEO

Pita sa pečurkama instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.