Patlidžan je povrće koje ima jak ukus, pa mnogi izbegavaju da ga jedu. Ali od njega možete da pripremite neke od najlepših jela i umaka, a mi vam donosimo recept za čuveni italijanski specijalitet. Napravite parmigiane di melanzane kod nas poznatiji kao patlidžan zapečen sa dve vrste sira. Ovo ukusno jelo možete da pripremite za ručak.
Sastojci:
- 1,7 kg patlidžana
- 1 paradajz sosa
- 500 g mocarela sira
- 150 g parmezana
- 1 crni luk
- 1 šaka svežeg bosiljka
Italijanski recept za patlidžan zapečen sa sirom:
Isecite patlidžan na kriške (po dužini), a zatim ispržite u ulju. Izvadite na ubrus, pa ostavite da se ocedi. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa sipajte paradajz sos. Dodajte bosiljak i promešajte, pa kuvajte nekih 50 minuta. Premažite tepsiju paradajz sosom, pa poređajte patlidžan. Zatim pospite parmezan i poređajte seckanu mocarelu. Ponovo premažite paradajz sosom i poređajte patlidžan, pa onda i sireve. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji sloj treba da budu sirevi. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Musaka sa patlidžanom i sočivom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem