Sastojci:

  • 1 vanilin štapić
  • 200 g ovsene kaše
  • 1 kašica cimeta
  • narendani muskatni oraščić
  • šaka lešnika
  • šaka badema
  • 1/2 kruške, iseckane
  • šaka suvog grožđa
  • 500 ml mleka
  • 6 punih kašika žutog šećera

Pogledajte kako to Gordon Remzi radi:

Zapečena ovsena kaša po receptu Gordona Remzija:

Za ovu ovsenu kašu prvo pomešajte kašu sa štapićem vanile, cimetom, muskatnim oraščićem, lešnicima, bademima, kruškom i suvim grožđem. Prelijte mlekom, promešajte i ostavite u frižideru tokom noći. Nakon toga sipajte u vatrostalnu posudu. Narendajte još muskatnog oraha po površini.

Pecite na 180 stepeni, 30 do 35 minuta. Izvadite zapečenu kašu iz rerne i vrlo obilno pospite žutim šećerom. Vratite u rernu kako bi se od šećera napravila fina glazura. Pecite tri do četiri minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći hleb sa ovsenom kašom.

Pročitajte i kako se pravi ovsena kaša spremna za 2 minuta

BONUS VIDEO

TikTok/kkshevchenko  Ovsena kaša sa bundevom

StvarUkusa