Ako vam je ostalo suvih šljiva od Badnjeg dana ovo je savršen način da ih u potpunosti iskoritite.
Potrebno je:
- 250 g suvih šljiva
- 80 g šećera
- 1 l vode
- limunova kora
Priprema:
- Dobro oprati suve šljive i staviti u 1 l vode oko 2 sata, da nabubre
- Onda ih kuvati u istoj vodi u kojoj su stajale zajedno sa limunovom korom i šećerom
- Kompot je skuvan kad šljive omekšaju
- Uživajte u super ukusnom zimskom napitku.
Izvor: zalogaj.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus