Ceđeni sok od cvekle, šargarepe i nara prava je vitamniska bomba. Cvekla sadrži skoro sve mineralne - magnezijum, gvožđe. kalcijum, kalijum, jod, fosfor i mnoge druge. Šargarepa je poznata po tome što obiluje vitaminom A, ali i vitaminima C, B1, B2, B3, B6, B9, K. Nar takođe sadrži visok udeo vitamina, minerala i vlakana. U sok od cvekle, šargarepe i nara dodaje se i isceđen limun. Idealan napitak koji će vašem organizmu obezbediti korisne elemente.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 1 očišćen nar
- 1 cvekla
- 1/2 šolje vode
- sok od 1 isceđenog limuna
Recept za sok od cvekle, šargarepe i nara:
Cveklu očistite, operite i isecite. Šargarepu ogulite i isecite. Ubacite ih u blender zajedno sa jednim očišćenim narom. Prelijte cveklu, šargarepu i nar vodom i isceđenim limunovim sokom. Izblendirajte sve, pa procedite sok. Preporučujemo i sok od nara.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem