Kiselina limunade dobro se slaže sa bogatim ukusom kafe, stvarajući jedinstven, osvežavajući napitak. Kafa-limunada se vrlo jednostavno pravi, potrebno je samo da ohladite espreso kada ga skuvate. Ukoliko volite osvežavajuće napitke, možda ćete želeti da napravite i afogato ledenu kafu sa amaretom. Evo i kako se pravi kafa-limunada!
Sastojci:
- 130 ml espresa (ili jake crne kafe)
- 200 ml limunade (poželjno domaće)
- Led
- Kriške limuna za ukras
- Nana za dekoraciju
Recept za kafa-limunadu:
Skuvajte espreso i ostavite da se ohladi. Iscedite limun za limunadu. Napunite čašu ledom i sipajte limunadu. Lagano sipajte ohlađeni espreso, kako biste napravili "dvoslojni" napitak. Ukrasite kriškama limuna i nane. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi neskafa sa oreo keksom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem