Kiselina limunade dobro se slaže sa bogatim ukusom kafe, stvarajući jedinstven, osvežavajući napitak. Kafa-limunada se vrlo jednostavno pravi, potrebno je samo da ohladite espreso kada ga skuvate. Ukoliko volite osvežavajuće napitke, možda ćete želeti da napravite i afogato ledenu kafu sa amaretom. Evo i kako se pravi kafa-limunada!
Sastojci:
- 130 ml espresa (ili jake crne kafe)
- 200 ml limunade (poželjno domaće)
- Led
- Kriške limuna za ukras
- Nana za dekoraciju
Recept za kafa-limunadu:
Skuvajte espreso i ostavite da se ohladi. Iscedite limun za limunadu. Napunite čašu ledom i sipajte limunadu. Lagano sipajte ohlađeni espreso, kako biste napravili "dvoslojni" napitak. Ukrasite kriškama limuna i nane. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi neskafa sa oreo keksom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus