Kiselina limunade dobro se slaže sa bogatim ukusom kafe, stvarajući jedinstven, osvežavajući napitak. Kafa-limunada se vrlo jednostavno pravi, potrebno je samo da ohladite espreso kada ga skuvate. Ukoliko volite osvežavajuće napitke, možda ćete želeti da napravite i afogato ledenu kafu sa amaretom. Evo i kako se pravi kafa-limunada!

Sastojci:

  • 130 ml espresa (ili jake crne kafe)
  • 200 ml limunade (poželjno domaće)
  • Led
  • Kriške limuna za ukras
  • Nana za dekoraciju

Recept za kafa-limunadu:

Skuvajte espreso i ostavite da se ohladi. Iscedite limun za limunadu. Napunite čašu ledom i sipajte limunadu. Lagano sipajte ohlađeni espreso, kako biste napravili "dvoslojni" napitak. Ukrasite kriškama limuna i nane. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi neskafa sa oreo keksom

BONUS VIDEO

Aromatična nes kafa  Instagram/aldallal.ali

StvarUkusa/L.S.