Idealan recept za laganu večeru koja će vam prijati.
Sastojci:
- tikvice
- beli luk
- mladi luk
- kocka supe od povrća
- belo vino
- špagete
- pistaći (lešnik, pinjoli, bademi)
- čeri paradajz
- pesto sos (po želji)
Priprema:
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno seckane tikvice i mladi luk. Pred kraj dodajte sitno seckani beli luk. U sos možete dodati i pesto ako imate, a ako ne nije neophodno. Zatim u to sipajte pola litre supe od povrća i malo belog vina. U međuvremenu skuvajte špagete, odvojite jednu šolju te vode u kojima su se kuvale i procedite. Pomešajte špagete sa sosom i dodajte malo te vode gde su se kuvale špagete da sos ne bude suv. Dekorišite sa čeri paradajzom, mladim lukom i pistaćima. Umesto pistaća možete korisiti propržene pinjole, lešnik ili badem.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem