Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Po starom receptu: Banatska krompir–čorba sa kuvanim jajima

Ova čorba miriše na detinjstvo

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Izdinstati jednu glavicu crnog luka na malo ulja, dodati naseckanu šargarepicu.


Sastojci:

1 glavica crnog luka

šargarepa

1/2 kg krompira

1/2 litra domaćeg kuvanog paradajza

4 jaja

pavlaka

biber, suvi začin

2. Naseckati oko 1/2 kg krompira na kockice, dodati dinstanom povrću, naliti vodom da ogrezne i začiniti kašikom vegete i biberom.

3. Kada je krompir skoro kuvan naliti 1/2 litre domaćeg kuvanog paradajza i sačekati da provri, a zatim za svakog uliti po jedno jaje direktno u lonac. Posle desetak minuta, kad jaja isplivaju, isključiti i ručak je gotov.

4. Po želji poslužiti sa kašikom pavlake. Ponekad nije loše naseckati i malo kobasice u čorbu dok se kuva, da malo zamiriše!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Moja kuhinjica

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti