Veoma ukusan i zdrav potaž.
Sastojci:
- 3 cvekle srednje veličine
- 1 krompir srednje veličine
- 1 šargarepa
- 1 praziluk/crni luk
- po želji pileće supe
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- po ukusu soli
- sok od 1/2 limuna
- 1 kašičica belog bibera
- po ukusu pavlake za kuvanje
- po potrebi maslinovog ulja
Priprema
Praziluk dobro oprati od zemlje i očistiti, pa iseći na kolutove. Ko ne voli praziluk, može koristiti i crni luk. Šargarepu oprati, očistiti i izrendati. U zagrejan tiganj staviti malo maslinovog ulja i propržiti praziluk i šargarepu.
Cveklu i krompir dobro oprati i staviti da se kuva u ljusci. Kuvane oljuštiti i iseći na kocke, dodati u praziluk i šargarepu, sve izmešati, pa staviti u blender. Dodati beli luk u prahu, biber, so, sok od limuna i pilećeg bujona onoliko koliku gustinu potaža želite. Sve izmiksati i poslužiti sa pavlakom.
Umesto pavlake za kuvanje, može se koristiti i kisela pavlaka, u kom slučaju se u potaž ne mora stavljati limunov sok, jer će imati dovoljnu kiselost od kisele pavlake.
Izvor: oklagija.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem