Veoma ukusan i zdrav potaž.

Sastojci:

  • 3 cvekle srednje veličine
  • 1 krompir srednje veličine
  • 1 šargarepa
  • 1 praziluk/crni luk
  • po želji pileće supe
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • po ukusu soli
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kašičica belog bibera
  • po ukusu pavlake za kuvanje
  • po potrebi maslinovog ulja

Priprema

Praziluk dobro oprati od zemlje i očistiti, pa iseći na kolutove. Ko ne voli praziluk, može koristiti i crni luk. Šargarepu oprati, očistiti i izrendati. U zagrejan tiganj staviti malo maslinovog ulja i propržiti praziluk i šargarepu.

Cveklu i krompir dobro oprati i staviti da se kuva u ljusci. Kuvane oljuštiti i iseći na kocke, dodati u praziluk i šargarepu, sve izmešati, pa staviti u blender. Dodati beli luk u prahu, biber, so, sok od limuna i pilećeg bujona onoliko koliku gustinu potaža želite. Sve izmiksati i poslužiti sa pavlakom.

Umesto pavlake za kuvanje, može se koristiti i kisela pavlaka, u kom slučaju se u potaž ne mora stavljati limunov sok, jer će imati dovoljnu kiselost od kisele pavlake.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: oklagija.rs