Nema ništa bolje nego kad sami pripremite zimnicu za svoje ukućane.

Potrebno je:

  • 3 kg kornišona
  • 5 l vode
  • 200 g soli
  • 130 g šećera
  • 200 g esencije
  • 1 kesica vinobrana
  • 1 kesica konzervansa
Pročitajte i: Turšija na grčki način

Rastvor:

u 5 litara hladne vode rastvoriti so, šećer, esenciju, vinobran i konzervans. Krastavčiće dobro oprati, tegle sterilisati, pa u njih ređati krastavce. Kad su tegle pune nasuti u tegle rastvor. Staviti foliju i odozgo poklopac i dobro zatvoriti.

Ostaviti da stoji najmanje tri nedelje. Nakon toga krastavčići su spremni za konzumaciju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/Izvor: stvarukusa.rs