Đuveč dodajte pečenom mesu, nekih 10-tak minuta pred kraj pečenja. Odličan je i kao "bezmesna" varijanta uz krompir ili pirinač

Sastojci:

  • 700 ml ulja
  • 1 kg luka
  • 1 kg šargarepe
  • 2 kg paprika
  • 1,5 kg patlidžana
  • 3 kg paradajza
  • 1-2 kašičice bibera
  • par listova lovora
  • po ukusu soli
Pročitajte i: DOMAĆA ZIMNICA: Provereno najbolji i najhrskavi kiseli krastavčići!

Priprema:

Svo povrće očistiti, oprati i narezati. U veliku šerpu sipati ulje, pa zagrijati. Prvo staviti narezan luk, pa pržiti 5 minuta, da postane staklast. Zatim dodati narezanu šargarepu, pa dinstati 5-6 minuta. Dodati paprike, pa opet dinstati 5 minuta. Zatim dodati i, na kockice narezan patlidžan, pa dinstati 5-6 minuta.

Na kraju dodati i oljušten i narezan paradajz, pa ostaviti da se kuva 20-tak minuta. Povremeno promešati. Dodati listove lovora, so i biber, pa na laganoj vatri krčkati još 5 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/Izvor: oklagija.rs