Najukusnije uz tradicionalni jutarnji napitak je domaći slatko. Evo kako možete sami da ga napravite.

Potrebno je: 

  • 72 smokve
  • 1 kilogram šećera
  • krečna voda
  • 1 limun
Pročitajte i: Pekmez od smokvi sa medom i cimetom

Priprema:

Šećer preliti sa 1 čašom vode i špinovati ga. Smokve očistiti i dok se ljušte, oljušten stavljati u krečnu vodu. Nakon toga dobro isprati i spuštati u špinovan šećer.

Smokve se kuvaju oko 30 minuta. Kad je 10 min pred kraj kuvanja iseci 1 ceo limun na kolutove i staviti u slatko.

Sterilizovati tegle u rerni, pa u tople tegle sipati gotov slatko. Dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom mestu. Ovako pripremljen slako može da vam stoji i do nekoliko godina.

Bitno je samo da su smokve zdrave i da nisu previše mekane. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs