Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Obogatite zimnicu i ovim receptom.
Sastojci:
5 kg paradajza
5 kg paprike
1 vezica peršuna
šolja ulja
3 kašike soli
2 kašike šećera
2 glavice luka
Priprema:
Ispečemo paradajz i paprike i oljuštimo ih. Isečemo ih na krupno i stavljamo ih u odgovarajuću posudu na ringlu sa ulje, peršunom, solju, šećerom i narendanim lukom.
Zapržimo i sipamo malo vode, poklapamo i ostavljamo da se krčka do željene konzistencije.
Možemo da konzumiramo ljutenicu odmah ili da je konzervišemo za zimu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bonapeti
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenkama
Posne slane kuglice od leblebija sa orasima
Posna pita sa lukom