Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Obogatite zimnicu i ovim receptom.
Sastojci:
5 kg paradajza
5 kg paprike
1 vezica peršuna
šolja ulja
3 kašike soli
2 kašike šećera
2 glavice luka
Priprema:
Ispečemo paradajz i paprike i oljuštimo ih. Isečemo ih na krupno i stavljamo ih u odgovarajuću posudu na ringlu sa ulje, peršunom, solju, šećerom i narendanim lukom.
Zapržimo i sipamo malo vode, poklapamo i ostavljamo da se krčka do željene konzistencije.
Možemo da konzumiramo ljutenicu odmah ili da je konzervišemo za zimu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bonapeti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus