Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pržena ljutenica na seoski način

Pržena ljutenica na seoski način

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Obogatite zimnicu i ovim receptom.

Sastojci:

5 kg paradajza

5 kg paprike

1 vezica peršuna

šolja ulja

3 kašike soli

2 kašike šećera

2 glavice luka

Priprema:

Ispečemo paradajz i paprike i oljuštimo ih. Isečemo ih na krupno i stavljamo ih u odgovarajuću posudu na ringlu sa ulje, peršunom, solju, šećerom i narendanim lukom.

Zapržimo i sipamo malo vode, poklapamo i ostavljamo da se krčka do željene konzistencije.

Možemo da konzumiramo ljutenicu odmah ili da je konzervišemo za zimu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti