1. Dobro ocedite mandarine i velike komade iseckajte. Iscedite limun i pomešajte limunov sok sa sokom od pomorandže, tako da dobijete 400 ml soka.


Sastojci:

- 3 male konzerve mandarina (neto težine po 175 g, ukupno 525 g)
- sok od jednog limuna
- oko 350 ml soka od pomorandže (kupovnog ili sveže ceđenog)
- kesica džemfixa extra 2:1
- 500g šećera

2. U posudi za kuvanje pomešajte mandarine i sok. Prvo pomešajte Džemfix extra 2:1 sa 2 kašike odmerenog šećera, potom sjedinite sa preostalim šećerom i sjedinite sa voćnom smesom.

3. Stavite pripremljenu smesu da se kuva. Kada sve provri pri neprestanom mešanju, kuvajte još 3 minuta, i dalje mešajući, pa sklonite šerpu sa šporeta.

4. Eventualno skinite penu i odmah sipajte u tegle do vrha. Zatvorite tegle poklopcem na navoj, okrenite ih, tako da stoje na poklopcu, ostavite ih tako oko 5 minuta, ponovo ih okrenite i ostavite ih da se ohlade.

Savet:

Tokom hlađenja češće okrećite tegle, kako bi se voće što bolje rasporedilo. Ako koristite neslađene mandarine, možete da iskoristite i njihov sok, tada smanjite kolčinu soka od pomorandže.