Šarena salata je neizostavni deo zimnice i to zna svaka domaćica koja je priprema. Ova salata se obično pravi od kupusa, šargarepe, paprike i krastavčića. Isprobajte malo drugačiju verziju sa cveklom. Verujemo da će vas potpuno oduševiti. Najbolje od svega je što je već nakon jednog dana možete jesti.

  • Sastojci:
  • 1,5 kg kupusa
  • 2 šargarepe
  • 1 cvekla
  • 4-5 čena belog luka
  • Marinada:
  • 1 litar vode
  • 2 kašike soli 
  • 6 kašika šećera 
  •  4 kašike ulja
  • 150 ml sirćeta  
  • biber u zrnu

Priprema:

Prvo napravite marinadu. Sipajte u šerpu litar vode i ostavite da proključa. Kada proključa dodajte biber u zrnu, so i lovorov list, a zatim ulje. Neka ponovo proključa pa onda sipajte i sirće. Neka proključa još jednom pa sklonite sa ringle. Cveklu, kupus, šargarepu i beli luk isecite na sitno pa u teglu ređajte naizmenično: kupus, šargarepa, cvekla, beli luk dok ne napunite teglu. Prelijte vrućom marinadom. Zatvorite i ostavite u frižideru na 24 sata pa nakon toga konzumirajte.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE