Šarena salata je neizostavni deo zimnice i to zna svaka domaćica koja je priprema. Ova salata se obično pravi od kupusa, šargarepe, paprike i krastavčića. Isprobajte malo drugačiju verziju sa cveklom. Verujemo da će vas potpuno oduševiti. Najbolje od svega je što je već nakon jednog dana možete jesti.
- Sastojci:
- 1,5 kg kupusa
- 2 šargarepe
- 1 cvekla
- 4-5 čena belog luka
- Marinada:
- 1 litar vode
- 2 kašike soli
- 6 kašika šećera
- 4 kašike ulja
- 150 ml sirćeta
- biber u zrnu
Priprema:
Prvo napravite marinadu. Sipajte u šerpu litar vode i ostavite da proključa. Kada proključa dodajte biber u zrnu, so i lovorov list, a zatim ulje. Neka ponovo proključa pa onda sipajte i sirće. Neka proključa još jednom pa sklonite sa ringle. Cveklu, kupus, šargarepu i beli luk isecite na sitno pa u teglu ređajte naizmenično: kupus, šargarepa, cvekla, beli luk dok ne napunite teglu. Prelijte vrućom marinadom. Zatvorite i ostavite u frižideru na 24 sata pa nakon toga konzumirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem