Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠARENA SALATA SA CVEKLOM: Po ovom receptu sprema se još brže, a već sutradan može da se jede (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Šarena salata je pravo osveženje među zimnicom.

 šarena salata.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Tasty Food

Šarena salata je neizostavni deo zimnice i to zna svaka domaćica koja je priprema. Ova salata se obično pravi od kupusa, šargarepe, paprike i krastavčića. Isprobajte malo drugačiju verziju sa cveklom. Verujemo da će vas potpuno oduševiti. Najbolje od svega je što je već nakon jednog dana možete jesti.

  • Sastojci:
  • 1,5 kg kupusa
  • 2 šargarepe
  • 1 cvekla
  • 4-5 čena belog luka
  • Marinada:
  • 1 litar vode
  • 2 kašike soli 
  • 6 kašika šećera 
  •  4 kašike ulja
  • 150 ml sirćeta  
  • biber u zrnu

Priprema:

Prvo napravite marinadu. Sipajte u šerpu litar vode i ostavite da proključa. Kada proključa dodajte biber u zrnu, so i lovorov list, a zatim ulje. Neka ponovo proključa pa onda sipajte i sirće. Neka proključa još jednom pa sklonite sa ringle. Cveklu, kupus, šargarepu i beli luk isecite na sitno pa u teglu ređajte naizmenično: kupus, šargarepa, cvekla, beli luk dok ne napunite teglu. Prelijte vrućom marinadom. Zatvorite i ostavite u frižideru na 24 sata pa nakon toga konzumirajte.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dunja

Ja sam takodje spremila zimnicu i volim da probam nove recepte sto se tice pripreme zimnice, sigurno cu spremiti i ovu sarenu salatu sa cveklom i preciscenom vodom iz nobel uredjaja, jer nema potrebe da se ova voda prokuvava kao sto mora cesmovaca jer je kvalitetna i pitka kao izvorska.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti