Šarena salata je neizostavni deo zimnice i to zna svaka domaćica koja je priprema. Ova salata se obično pravi od kupusa, šargarepe, paprike i krastavčića. Isprobajte malo drugačiju verziju sa cveklom. Verujemo da će vas potpuno oduševiti. Najbolje od svega je što je već nakon jednog dana možete jesti.
- Sastojci:
- 1,5 kg kupusa
- 2 šargarepe
- 1 cvekla
- 4-5 čena belog luka
- Marinada:
- 1 litar vode
- 2 kašike soli
- 6 kašika šećera
- 4 kašike ulja
- 150 ml sirćeta
- biber u zrnu
Priprema:
Prvo napravite marinadu. Sipajte u šerpu litar vode i ostavite da proključa. Kada proključa dodajte biber u zrnu, so i lovorov list, a zatim ulje. Neka ponovo proključa pa onda sipajte i sirće. Neka proključa još jednom pa sklonite sa ringle. Cveklu, kupus, šargarepu i beli luk isecite na sitno pa u teglu ređajte naizmenično: kupus, šargarepa, cvekla, beli luk dok ne napunite teglu. Prelijte vrućom marinadom. Zatvorite i ostavite u frižideru na 24 sata pa nakon toga konzumirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus