Sastojci:
- 120 ml šampanjskog sirćeta
- 120 ml jabukovog sirćeta
- 120 ml vode
- 60 g šećera
- 1 kašika soli
- 2 štapića cimeta
- 475 g belog grožđa
Recept za turšiju od belog grožđa:
Kako biste napravili turšiju od belog grožđa sipajte sirće, šećer, so, vodu i štapiće cimeta u malu šerpu. Kuvajte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastvori.
Ubacite grozdove grožđe u teglu od 1 litra. Prelijte skuvanu tečnost preko grožđa u tegli. Ohladite na sobnoj temperaturi i stavite poklopac. Čuvajte u frižideru do mesec dana. Možda ćete želeti da napravite i turšiju od belog luka.
Pročitajte najbolji recept za turšiju sa karfiolom i šargarepom
BONUS VIDEO
Stvarukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus