1. Nasecite luk, šargarepu, paprike, plavi patlidžan, ogulite i isecite crveni paradajz.
2. Ulijte u veću šerpu ulje i stavite da se zagreje, pa najpre upržite luk, dodajte zatim šargarepu, pržite nekoliko minuta zajedno, dodajte paprike, pa plavi patlidžan i na kraju paradajz.
3. Kuvajte zajedno još 20-25 minuta. Dodajte lovorovo lišće, posolite po ukusu i vruće sipajte u tegle, zatvorite i okrenite naopako i tako ostavite dok se ne ohlade.
4.Zimi ga možete spremati kao paprikaš ili đuveč, sa mesom ili bez.
Izvor: Blic
OSTVARITE NOVOGODIŠNJE ŽELJE DECI IZ DOMOVA BEZ RODITELJSKOG STARANJA!
Tri najlepša slavska kolača
Predlog raskošne posne trpeze za Svetog Nikolu
Posne punjene paprike za Svetog Nikolu
Praznični banana rolat