Pasta sa običnim paradajz sosom je ukusna i verovatno rado viđena na vašoj trpezi. Ali dajte svojim jelima kreativniju notu i zadivite ukućane i goste.
Evo nekoliko načina
1. Punomasno mleko ili slatka pavlaka. Dodajte sosu punomasno mleko ili pavlaku i ostavite da malo struji - sos će se zgusnuti i biće ukusniji.
2. Tvrd sir. Pola šolje narendanog parmezana, pekorina ili drugog tvrdog sira daće posebnu notu vašoj testenini.
Pogledajte i Ne bacajte vodu od paste
3. Svež sir. Rikota, maskarpone ili običan krem-sir obogatiće ukus vaše paste.
4. Svež bosiljak. Šaka bosiljka daće sosu mediteransku aromu.
5. Devičansko maslinovo ulje. Samo malo kvalitetnog maslinovog ulja učiniće mnogo za ukus vašeg specijaliteta.
Pogledajte i Tajna savršeno skuvane testenine
6. Puter. Ovo je stari kulinarski trik - kad ste u dilemi, dodajte puter. On će i najobičnijoj pasti dati fenomenalan ukus.
7. Crno ili belo vino. Vino daje kiselost i popravlja ukus sosa, pa ga slobodno dodajte specijalitetu.
8. Voda u kojoj se kuvala pasta. Dodajte sosu vodu u kojoj se kuvala testenina jer će tečnost bogata skrobom pružiti bogat ukus sosu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: thekitchn.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem