Pasta sa običnim paradajz sosom je ukusna i verovatno rado viđena na vašoj trpezi. Ali dajte svojim jelima kreativniju notu i zadivite ukućane i goste.

Evo nekoliko načina

1. Punomasno mleko ili slatka pavlaka. Dodajte sosu punomasno mleko ili pavlaku i ostavite da malo struji - sos će se zgusnuti i biće ukusniji.

2. Tvrd sir. Pola šolje narendanog parmezana, pekorina ili drugog tvrdog sira daće posebnu notu vašoj testenini.

Pogledajte i Ne bacajte vodu od paste

3. Svež sir. Rikota, maskarpone ili običan krem-sir obogatiće ukus vaše paste.

4. Svež bosiljak. Šaka bosiljka daće sosu mediteransku aromu.

5. Devičansko maslinovo ulje. Samo malo kvalitetnog maslinovog ulja učiniće mnogo za ukus vašeg specijaliteta.

Pogledajte i Tajna savršeno skuvane testenine

6.  Puter. Ovo je stari kulinarski trik - kad ste u dilemi, dodajte puter. On će i najobičnijoj pasti dati fenomenalan ukus.

7. Crno ili belo vino. Vino daje kiselost i popravlja ukus sosa, pa ga slobodno dodajte specijalitetu.

8. Voda u kojoj se kuvala pasta. Dodajte sosu vodu u kojoj se kuvala testenina jer će tečnost bogata skrobom pružiti bogat ukus sosu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: thekitchn.com