Grilovana pileća prsa su brz i lak obrok. Savršen je izbor kada nemate mnogo vremena za pripremu hrane, a opet želite nešto pikantno.

Poslužite se ovim trikom, kako vaša pileća prsa ne bi bila suva.

Pročitajte i Punjeno pileće meso

1. Isecite file na jednake šnicle, debljine 1-1,5 centimetar. Lagano izlupajte samo sa jedne strane.

2. Napravite sos od limunove kore i maslinovog ulja, dodajte beli luk i svež začin. Sipajte sos u plastičnu kesu, mogu i one za zamrzivač.

3. Ubacite piletinu u kesu sa sosom i sačekajte da odstoji par minuta.

4. Pripremite piletinu na grilu ili u tiganju. Vodite računa, fileu ne treba duže od 2-3 minuta, sa obe strane, da se pripremi.

File će biti mekan i sočan. Uz njega je dovoljno poslužiti salatu.

Za pola kilograma piletine biće vam potrebno:

6 kašika maslinovog ulja

4 čena belog luka, usitnjenog

kašičica majčine dušice

pola kašičice origana

kašičica soli

pola kašičice bibera

1 1/2 kašičica narendane limunove kore

Pročitajte i Pikantna piletina s belim lukom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa